Madde

Föredrar nog ett fint vandrarhem i Skåne istället


skrivet den 03 dec av Madde, klockan:10:13

Har ju funderat en del på att åka till Israel på semester, men vet e tusan om det känns som en bra idé just nu. Härjar fruktansvärda bränder i Israel nu och det har till och med vart eldstormar. 40 pers fastnade i en och blev ihjälbrända, usch och fy vad hemskt. Eldstorm är när elden slukar allt syre runtomkring och formligen exploderar.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2238037/eldstorm-slukade-buss-40-doda

 

Får nog bli att fara till ett litet fint vandrarhem i Skåne istället för nån helg, vandrarhem i Skåne och Israel är kanske inte riktigt samma sak men i alla fall ;)

Tror nog dessutom att Israel liksom kommer stå kvar och vänta på framtida resor.

 

Men just detta med fruktansvärda bränder tycker jag är så himla otäckt, sju resor värre än hajar och maneter som det skriks om i högan sky annorstädes. Tack och lov att vi inte har ett klimat som främjar den typen fruktansvärda bränder för just skogsbränder måste vara bland det värsta som finns och mycket svårt att få bukt med när det är så torrt i markerna.

 

Kommer ihåg när jag var liten och det brann i en skog i närheten av där jag bodde då, mormor och morfar (som också bodde i närheten) flyttade alla sina djur till grannbygden för säkerhets skull och sen gick folk omkring som eldvakter ifall om att elden skulle vänt och kommit mot oss istället. Nu gjorde den inte det utan drog istället mot en stor sjö och där fick de bukt med den så att släckningsarbetet kunde påbörjas. Tog dock flera dagar innan elden var ordentligt släckt kommer jag ihåg, liksom pyrde i marken lång stund efter.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed